Mami, daj vzemi si čas zase!

Koliko krat ste bile na koncu z močmi? Koliko krat ste zavidale drugi mamici, ; glej jo ona pa ima čas? Koliko krat pa ste si dejansko vzele čas zase?

Vse mamice si želimo vsaj malo prostega časa a za to ne naredimo popolnoma nič. Govorimo kako bi bile rade fraj, ali kako smo zaposlene..ipd. A še vedno samo govorimo. A le dejanja so tista, ki štejejo. Zato takrat, ko začutite, da imate dovolj, vzamite telefon v roke, pokličete partnerja (babice, tete..). Povprašajte ali imajo danes čas za varstvo in pojdite na kavo, v šoping, ali pa samo na sprehod, popolnoma same!

 Verjamem, da pred otroci to ni bil noben problem, ko pa pride otrok pa se vsa pozornost preusmeri na njega in nekako pozabimo nase. Mislim, da se vas kar večina strinja z mano ?  Kakorkoli govorimo, ali naštevamo dejstva zakaj je temu tako, so to samo izgovori. Nikakor ne verjamem, da tako ženske (kot moški) nimamo vsaj 1x mesečno toliko varstva in časa, da bi ga izkoristili samo in popolnoma zase. Pa naj bo to samo za eno uro za skok v trgovino (tudi Hofer velja J (mamice razumete,kajne?)) .

Prva misel, občutek, da boš svojega dojenčka zapustila in sama odšla uživat je obremenjujoč.  Razmišljala boš ali bo atiju, babici, teti.. uspelo potolažiti našega otroka?  Ga bodo vedeli crkljati? Bo lačen? Zaupaj, verjemi, prepusti se!

Če otroka dojiš verjamem, da ne boš odšla na drugo stran države, ampak boš skočila do bližnjega mesta in vsakih 5 minut pogledala na telefon in v primeru klica na pomoč (otrok je lačen) bežala takoj domov. In tudi v primeru, da ne dojiš bo enako, le da ne bo skrbi glede lakote. Kakorkoli, mamica MORAŠ si vzeti čas tudi zase! Moraš se negovati in izpopolnjevati! Moraš se spočiti in narediti nekaj zase! Moraš ostati to kar si  in nikakor ne smeš pozabiti nase.

Ste že slišale pregovor, srečna mama- srečna družina! Popolnoma resničen je, saj smo mamice tiste, ki vzdržujemo pozitivno (ali negativno) energijo!

Spomnite se da je v letelu potrebno najprej sebi nadeti masko in šele na to otroku. Kako pa se bo otrok sam znašel tam, če ne bo staršev?

 

Do naslednič.