Uncategorized

Porodna zgodba

Predvideni datum poroda – 30.4, je bil tukaj, jaz pa neverjetno sitna. Odpravila sem se na prvi pregled v porodnišnico, ki pa ni bil nič obetajoč. Vse je bilo pripravljeno (kot je rekla ginekologinja) , a popolnoma nič se ni dogajalo.. Bila sem prava čustvena razvalina, saj se detece ni rodilo pred rokom kot sem tudi tokrat upala. Jasno mi je bilo, kaj sledi, saj sem bila že tretjič čez predvideni rok poroda. Čakali so me pregledi v porodnišnici in to vsak 2 dan. Kar mi je bilo zelo mučno.

Dnevi so počasi minevali, jaz pa sem skušala nekako “pozabiti”, da sem že čez rok in se razvedriti, ter uživati s puncama. Kar mi je nekako uspevalo..

5.5 – Nedelja

Dan prej se mi je odluščil čep in sem upala, da se v nedeljo ne zbudim več doma. A zbudli smo se doma, v mrzlo, deževno jutro.

Krasno, ponovno nas je čakal še en “beden” dan – sem si mislila. Namreč nismo imeli pojma kaj bomo počeli, punci pa sta se že naveličali notranjih prostorov in okorne mame. Ker smo rabili nekaj malenkosti, je Uroš s puncama šel v trgovino, jaz pa kuhat kosila. V tistem trenutku pa me je dotolklo… Zjokala sem se in puncam v skupini “Aprilčice” pojamrala, da ne zmorem več in se spraševala, kaj je narobe z menoj, da moje detece noče k meni v naročje.

Pričela sem premišljevati in ugotovila, da je popolnoma ok, da nimam vse pod kontrolo. In, da tudi v primeru ponovne sprožitve poroda, je z mano vse ok. Solze žalosti in hkrati olajšanja, so tekle in nato sem zadihala. Prižgala sem si radio in sproščeno dokončala s kuhanjem kosila.

Po kosilu sta se punci igrali, jaz pa sem se odločila da pospravim nekaj kaj sem že dolgo odlašala. Med pospravljanjem opazim, da imam kak popadek tu in tam. Nič resnega. Verjetno so samo lažni popadki tako, kot že cel teden.

Nadaljevanje sledi..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s