Uncategorized

Ej ti slaba mama.

Težki dnevi so za mano. Kljub trudu pri vzgoji in delu na sebi, sem se zlomila. Sprašujem se ali sem sploh dobra mama? Ali sploh kaj naredim prav?

Kritiki v okolici so postali neizprosni, hormoni mi divjajo in otroci čutijo pritisk. Postala sem živčna razvalina in ena velika jokica. Bojim se, da nisem na pravi poti, ampak ko po vseh grajah, ki jih prejmem, vprašam za pravo pot, naletim na gluha ušesa. Se pravi, me grajaš in pametuješ, potem pa nimaš nasveta?

Ja, jaz sem tista “slaba” mama, ki svojim otrokom dovoli, da se smejijo, kričijo, jočejo in tepejo- posteljo! Takoj za tem pa lahko pridejo k meni v naročje po veliko dozo ljubezni in razumevanja/pogovor.

Prepričana sem, da je to početje zdravo in vem, da se po izražanju čustev tako otroci kot jaz, počutijo lažji, boljši in prevsem pomembno dejstvo SPREJETI točno takšni kot so (tudi, ko niso dobre volje) !

Zato se sprašujem, kdo tukaj rabi pomoč, jaz in moji otroci, ki kričijo, jočejo in norijo ali ti, ki tega ne (z)moreš poslušat(tisto uro, ko se srečamo) ?

Hkrati, pa se sprašujem, kako še nisem znorela? Zakaj?

Ker sem 24/7, z otroci, ki kričijo in uveljavljajo svojo voljo, me cel dan kličejo, saj želijo, da jih vidim in slišim, takoj. A včasih ne slišim niti ali še sploh diham in se vseeno trudim ostati “normalna”. Večino časa sem sama, brez pomoči drugih. In po 2 urah, (med tem pri 15 minutnem joku(ob zelo utrujenem otroku)) oceniš, da sem slaba mama, z slabo vzgojo in z otroci, ki me bodo čez 15 let živo pojedli, ker dovolim, da izražajo vsa svoja čustva (in pri tem pazim, da sebi ali komu drugemu kaj ne naredijo).

Počutim se izžeto, ujeto v rutino in nimam pojma kaj sploh želim povedati s tem zapisom.

Najbrž, samo to, da je čas, da se prične okolica zavedati, da besede bolijo, posebaj ob takih trenutkih, ob tako slabem dnevu! Pa ne zato ker smo mi starši v zmoti (kdo pa kdaj pa kdaj ni?) , ampak zato, ker se bojimo, da nismo dovolj dobri, kljub temu, da se borimo na vseh frontah, vsak dan!

Zato jezik za zobe, razen če imaš za povedati kakšno pohvalo ali napredek, ki ga opaziš! Verjemi, da ni tako hudo! Kajne?

Do naslednjič.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s