Moj svet

Bolezen brez meja

Zbudim se v megleno jesensko jutro. Želim dvigniti glavo a me v glavi tako zaboli, da ne morem, uležem se še za minutko nazaj. Ne morem verjeti, ponovno se me nekaj loteva, že drugič v tem mesecu. Otroka že skačeta po postelji, kot da bi vedela, da nekaj ni v redu,  je jutro bolj tiho kot ponavadi. Počasi se odpravimo v kuhinjo kjer pojemo zajtrk.

Meni drugo ne sede, kot topel čaj. Vsak nenaden gib je katastrofalen, pritisk v glavi pa vedno večji. Punci prosim, da se oblečeta, čim tišje, in se podamo temu dnevu nasproti, kot da to še, da še ni dovolj, je Uroš odsoten cel dan in tako, sem prepuščena samemu sebi.

Sari postaja jasno, da je to ta dan , ko lahko počneta (skoraj) vse. Zakaj je tema tako? Ker nimam energije postavljati mej, zato jih mej v takih dneh ne postavljam in punci hitro ugotovita, da je to dan,ko je čas za lumparije (in sladkarije). Hm .. O tem, da potem rabim cel teden, da pridemo nazaj na stare tirnice, ne bom razgljabljala, ampak tako pač je.

Ne težava ni samo v tem, najbolj me muči, da ne vem kaj mi je v zadnjem letu? Zakaj sem toliko prehlajena, bolana? Enako se prehranjuje že 4-5let, od kar imam Saro in to je večinoma domače, lokalno z kakšno pregreho. Zato ne krivim prehrane za moje bolezensko stanje. Sprašujem se, kaj mi je? Kako vzpostaviti nazaj svoj imunski sistem? Sem morda, res preobremenjena?

Edina stvar, ki se je v zadnjih letih spremenila je, da jaz delam od doma. S tem, da delam več ali manj popoldan ali zvečer, ker sta dopoldan doma Sara v Manca. Priznam, da spim manj kot bi želela, ampak tudi prej nisem spala veliko, ker je bila Sara zelo daleč od spajočega dojenčka. Nekako razmišljal tudi, da me muči alergija (pršica), kljub temu, da nimamo predpražnikov ali podobnega. Ne vem, razmišljam, potrebujem navdih, idejo, zakaj in kaj storiti, da bo vse skupaj boljše? Se katera najde v zapisu in ima rešitev ??

Sploh ne vem kaj sem želala s tem zapisom povedati, a potrebujem ideje, da najdem rešitev zase, saj sem sedaj po enem letu že obupana.

Do naslednjič.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s